Tanie Danie Mg 8335 2 3

Fasolka szparagowa z młodymi ziemniakami i jajkiem sadzonym

2 Osoby 40 Minuty

Składniki

PRZYGOTOWANIE

Piekarnik nagrzej do temperatury 200°C.

Ziemniaki przełóż do naczynia żaroodpornego i wymieszaj z 3 łyżkami masła, odrobiną soli i pieprzu. Piecz ok. 25 minut.

W międzyczasie wymieszaj fasolkę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, bułką tartą i 2 łyżkami masła. Oprósz solą i pieprzem i wstaw do piekarnika. Piecz z ziemniakami 25–30 minut aż fasolka będzie miękka.

Rozgrzej na patelni łyżkę masła, wbij jajka i smaż do momentu aż białka się zetną, a żółtka będą półpłynne.

Przed podaniem posyp wszystko natką pietruszki. Danie można serwować ciepłe, jak i przestudzone.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!