Falafele Www

Falafele z surówką z marchwi i hummusem

4 Osoby 60 Minuty

Falafele

Surówka z marchwi

PRZYGOTOWANIE

Falafele
Ciecierzycę namocz przez noc. Odcedź i zmiel za pomocą blendera lub maszynki do mielenia mięsa.
Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na złoto na oleju kokosowym. Czosnek zetrzyj na tartce. Dodaj wszystkie przyprawy i natkę pietruszki. Dokładnie wymieszaj.
Z masy uformuj 16 równych kotlecików w kształcie dysków. Ułóż je na papierze do pieczenia i piecz około 30 minut w 180 stopniach, obracając kotleciki w połowie czasu na drugą stronę.
Falafele podawaj z surówką z marchwi, hummusem i świeżym ogórkiem.

Surówka z marchwi
Marchew zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Podobnie postąp z czosnkiem i imbirem.
Dodaj miód, sok z cytryny i olej. Wymieszaj.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!