Netto Baner Cukinia Faszerowana Kasza Gryczana 2017 17 1

Cukinia faszerowana kaszą gryczaną

2 Osoby 40 Minuty

Składniki

PRZYGOTOWANIE

Cukinię wydrąż, formując łódeczki. Cebulę oraz czosnek drobno posiekaj, a następnie przysmaż na oleju kokosowym. Kolejno wsyp kaszę i wrzuć gałązki tymianku. Powoli wlewaj bulion wymieszany uprzednio z curry, cały czas mieszając. Gdy część płynu odparuje, dolej kolejną partię. Gdy kasza stanie się już miękka, dodaj pokrojone w drobną kostkę pomidory oraz miąższ z cukinii.

Gotuj jeszcze kilka chwil. Na koniec przypraw całość solą, pieprzem i drobno posiekaną natką pietruszki. Gotowym farszem napełnij wydrążone połówki cukinii. Wstaw je następnie do piekarnika nagrzanego do 200ºC i piecz przez około 15-20 minut, aż cukinia stanie się miękka.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!