Wykonanie:
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C z termoobiegiem i wyłóż 2 blachy papierem do pieczenia. Odstaw. Do misy miksera dodaj mąkę, cukier puder, masło, 1 łyżkę kakao. Mieszaj, aż powstanie konsystencja mokrego piasku. Dodaj połowę śmietanki. Zmiksuj na gładkie ciasto. Połowę ciasta wyjmij z miksera, do drugiej dodaj pozostałe kakao i śmietankę. Wymieszaj. Otrzymasz dwa ciasta kakaowe: jaśniejsze i ciemniejsze.
Rozwałkuj każde ciasto osobno na taką samą grubość. Użyj miniaturowej foremki do ciastek w kształcie serca, aby wyciąć serca z każdego kolorowego ciasta. Umieść ciemne serca czekoladowe w jasnym cieście, a jasne serca w ciemnym cieście, aby uzyskać dwa wzorzyste ciasta. Rozwałkuj lekko oba ciasta, aby serduszka połączyły się z pozostałym ciastem. Następnie wykrawaj ciasteczka. Gotowe wstaw do zamrażarki na 5 minut. Następnie włóż do piekarnika i piecz ok. 10-12 minut. Gotowe studź na kratce. Następnie przełóż masłem orzechowym.
Netto życzy smacznego!