Bajgle1 1

Bajgle z wiosennym twarożkiem, łososiem i koperkiem

4 Osoby 15 Minuty

Składniki

Przygotowanie: 

Do blendera włóż rzodkiewki i paprykę. Rozdrobnij pulsacyjnie na wysokich obrotach przez około 3-5 sekund, uważając by nie zmiksować zbyt mocno. 

Zatrzymać blender, zdjąć pokrywę i za pomocą łopatki zgarnąć rozdrobnione warzywa ze ścianek naczynia. Dodaj twaróg, sól, pieprz i niewielką ilość wody. Zmiksuj na niskich obrotach przez około 15 sekund, aż składniki się połączą, ale nadal będą miały wyraźną strukturę. 

Gotowy twarożek wyłóż na przekrojone na połówki bajgle. Wcześniej możesz podpiec je w opiekaczu lub z piekarniku aby były chrupiące. Następnie na twarożek nałóż kawałki wędzonego łososia, całość posyp koperkiem. Nałóż wierzchnią część bajgla. Podawaj od razu. 

 

Netto życzy smacznego!