SURÓWKA Z KAPUSTY, GRUSZEK I DAKTYLI

Czas przygotowania: 15 minut
Liczba porcji: 4

SKŁADNIKI

  • 2-3 gruszki
  • sok z cytryny
  • 8 daktyli
  • 150 g świeżo posiekanej/poszatkowanej kapusty
  • 4 plastry sera koziego lub 100 g sera feta
  • 1 łyżka octu z białego wina
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 25 g siekanych orzechów włoskich
  • sól
  • świeżo mielony pieprz

WYKONANIE:

Przetnij gruszki na pół, usuń gniazda nasienne, a następnie pokrój połówki na mniejsze kawałki. Skrop pokrojone gruszki sokiem z cytryny. Posiekaj daktyle. Wymieszaj posiekaną kapustę z sosem z oliwy, octu, soli i pieprzu, a następnie przykryj z wierzchu kawałkami gruszek i daktylami. Rozłóż surówkę na talerze lub podaj w dużym naczyniu, ułóż na wierzchu ser i posyp orzechami.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO