Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz

Zapiekane bułki z jajkiem i pomidorkami

Ilość porcji: 5

SKŁADNIKI

  • 5 bułek kajzerek
  • 5 plasterków szynki parmeńskiej
  • 5 jajek
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • 1 czerwona cebula
  • 1 łyżka klarowanego masła
  • 10 pomidorków RedStar
  • sól morska
  • pieprz świeżo mielony

PRZYGOTOWANIE

Z każdej bułki zetnij górę i wyciągnij miąższ ze środka. Cebulę drobno pokrój i podsmaż na maśle klarowanym. Wnętrze każdej bułki wyłóż plastrem szynki parmeńskiej i podsmażoną cebulą. Dodaj trochę szczypiorku. Zalej wnętrze jajkiem i umieść po 1 lub 2 pomidorki przekrojone na połowę. Oprósz solą, pieprzem i zapiecz bułki w nagrzanym do 200°C piekarniku (z funkcją góra–dół) przez ok. 12 – 15 minut do ścięcia się białka. Żółtko powinno pozostać płynne. Podawaj od razu po upieczeniu z ulubioną sałatką.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO