Tosty z pastą z awokado, fetą i pomidorkami koktajlowymi
Kategoria: śniadanie

Czas przygotowania: 15 min

Liczba porcji: 2

SKŁADNIKI

  • 80 g awokado
  • ½ czerwonej cebuli
  • 40 g sera feta
  • 7-8 pomidorków daktylowych RedStar
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżeczki octu
  • 2 jajka
  • 4 kromki pieczywa pełnoziarnistego
  • 2 garści szpinaku

Tosty z pastą z awokado, fetą i pomidorkami koktajlowymi.jpg

PRZYGOTOWANIE

Awokado umieść w miseczce i rozgnieć widelcem. Dodaj czerwoną cebulę pokrojoną w drobną kostkę, fetę i wymieszaj. Dopraw sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Do garnka wlej wodę, dodaj ocet i zagotuj. Kiedy woda zacznie wrzeć zmniejsz ogień, wbij jajka i gotuj przez 2-3 minuty. Przy pomocy łyżki cedzakowej wyjmij jajka i odsącz na papierowym ręczniku.

Chleb opiecz w tosterze i umieść na talerzach. Na kromkach rozsmaruj pastę z awokado poukładaj liście szpinaku oraz kawałki pomidorków koktajlowych. Na jednym z tostów umieść jajko w koszulce.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO