Pęczotto z czerwoną fasolą i pomidorami
Kategoria: śniadanie

Czas przygotowania: 30 min

Liczba porcji: 2

SKŁADNIKI

Pęczotto:

  • ¾ szklanki kaszy pęczak
  • opakowanie pomidorów Vanity
  • puszka czerwonej fasoli
  • papryczka chili
  • cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • gałązka rozmarynu
  • 200 ml passaty pomidorowej
  • 500 ml bulionu z warzyw
  • łyżka masła Miletto
  • sól, pieprz do smaku

Dodatkowo:

  • awokado
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki lub kolendry

Pęczotto_www_p (2).jpg

PRZYGOTOWANIE

Na patelni rozgrzej masło i wrzuć rozmaryn oraz drobno posiekane cebulę, czosnek i papryczkę chili. Smaż przez kilka minut, a następnie wsyp kaszę. Podlewaj ją powoli bulionem, dolewając go chochelka po chochelce i cały czas mieszając zawartość patelni. Gdy kasza wchłonie bulion, wlej passatę i mieszaj, aż woda odparuje. Pod koniec gotowania dodaj przekrojone na połówki pomidorki oraz odcedzoną czerwoną fasolę. Dopraw solą oraz pieprzem do smaku.

Pęczotto podawaj z pokrojonym awokado i natką pietruszki lub kolendry.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO