Omlet z pomidorami
Kategoria: śniadanie

Czas przygotowania: 30 min
Liczba porcji: 2

SKŁADNIKI

  • 6 jajek
  • kilka listków zielonej i czerwonej sałaty karbowanej
  • 200g pomidorków koktajlowych RedStar
  • czerwona cebula
  • 40g startego sera cheddar
  • 4-5 rzodkiewek

Sos:

  • łyżeczka majonezu
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
  • sól i pieprz do smaku

 

Omlet2.jpg

PRZYGOTOWANIE

Na patelni rozgrzej łyżkę masła, wlej masę jajeczną z 3 jajek. Gdy masa jajeczna się zetnie, odwróć i smaż z drugiej strony. Wyłóż omlet na talerz, pomidorki pokrój na połówki, dodaj do nich czerwoną cebulę posiekaną w piórka, starty cheddar oraz plasterki rzodkiewki. Na gotowym omlecie rozsmaruj sos, wyłóż liście sałaty i dodaj warzywa. Podawaj natychmiast.

Wszystkie składniki na sos wymieszaj, dopraw solą i pieprzem.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO