Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Kanapka śniadaniowa z pastą z wędzonej makreli

Czas przygotowania:  30 minut
Liczba porcji: 3

SKŁADNIKI

  • 1 wędzona makrela
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 1 mała cebula dymka
  • 1 łyżka majonezu
  • 1-2 łyżki jogurtu naturalnego
  • świeżo zmielony pieprz
  • sól*
  • 3 ugotowane jajka
  • 2 garście mixu sałat Fit&Easy
  • 3 francuskie rogaliki (croissanty)

PRZYGOTOWANIE

Makrelę obierz ze skóry i usuń starannie ości. Cebulę pokrój w drobną kostkę i wsyp do ryby. Dodaj do niej pozostałe składniki: szczypiorek, majonez i jogurt. Dokładnie wymieszaj. Dopraw pieprzem i solą. Rogale przekrój wzdłuż na połowę. Pierwszą część rogala posmaruj pastą, umieść liście sałat i poukładaj jajko pokrojone w plastry. Przykryj drugą częścią rogala. Od razu podawaj, smacznego! *Jeśli makrela jest bardzo słona pomiń dodatek soli.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO