Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Frittata z jarmużem i pomidorkami koktajlowymi

Czas przygotowania:  15 minut
Liczba porcji: 2

SKŁADNIKI

  • 3 jajka
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • garść jarmużu
  • 1 czerwona cebula
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżka masła

PRZYGOTOWANIE

Jarmuż umyj, pokrój na mniejsze części i odrzuć twarde łodygi. Pomidorki przekrój na połówki, a cebulę posiekaj w drobną kosteczkę. W misce roztrzep jajka, dopraw solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej masło, dodaj cebulę. Podsmaż przez kilkanaście sekund, dodaj jarmuż i ułóż na patelni połówki pomidorków. Całość zalej masą jajeczną. Patelnię przykryj szczelnie pokrywką, frittatę smaż na bardzo wolnym ogniu, aby góra się ścięła. Podawaj od razu.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO