Czas przygotowania: 30 minut
Porcja na słoik o pojemności ok. 2,5 l
Piekarnik rozgrzej do 175 stopni. Płatki owsiane, orkiszowe, wiórki kokosowe, pestki słonecznika wsyp do miski i wymieszaj. Olej kokosowy roztop i wymieszaj z miodem. Przelej do miski i dokładnie wymieszaj, aż wszystkie składniki będą lekko mokre. Granolę wyłóż na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia i równomiernie rozprowadź. Piecz przez 20-25 minut. W tym czasie należy cztery razy zamieszać, aby granola przyrumieniła się równomiernie, a nie spaliła.
Granolę wyjmij z piekarnika i odstaw do wystudzenia. Kiedy przestygnie dodaj żurawinę, liofilizowane maliny, groszki czekoladowe, płatki kukurydziane i wymieszaj. Przechowuj w szczelnie zamkniętym słoiku. Wspaniale smakuje z jogurtem, smacznego!
Zobacz też: DOMOWY BUDYŃ Z GRANOLĄ I OWOCAMI