Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Tacos z salsą pomidorową

Czas przygotowania:  20 minut
Liczba porcji: 4

SKŁADNIKI

  • 4 placki tortilli
  • 2 ogórki gruntowe
  • 2 czerwone cebule
  • 600 g pomidorków koktajlowych
  • pęczek natki pietruszki

Sos:

  • sok z 1 limonki
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka miodu
  • 1 papryczka chili

PRZYGOTOWANIE

Pomidorki umyj i pokrój na ćwiartki. Do miski dodaj obranego i posiekanego w paski ogórka oraz posiekaną w drobną kostkę cebulę. Natkę pietruszki umyj, osusz i posiekaj na drobno. Dodaj do sałatki.

Sos: Papryczkę przetnij, usuń białe błonki. Chili i pestki razem z czosnkiem posiekaj na drobno. Dodaj do tego sok z limonki oraz miód. Całość wymieszaj i dodaj do sałatki. Gotową sałatkę podawaj z ciepłymi tortillami.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO