Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Szaszłyki z kurczaka z cukinią i papryką

Ilość porcji: ok. 4 - 5
Czas przygotowania: 50 min

SKŁADNIKI

Marynata:

  • 80 ml śmietanki kokosowej
  • 1/2 łyżki curry w proszku
  • 2 łyżki oliwy
  • 3 - 4 łyżki sosu sojowego
  • 1,5 łyżeczki miodu
  • świeżo zmielony pieprz
  • 1/3 pęczka posiekanej pietruszki
  • 1 łyżeczka skórki otartej z limonki
  • 1 łyżeczka soku z limonki

Mięso:

  • ok. 800 g filetów z kurczaka
  • 1 duża papryka
  • 1 cukinia

PRZYGOTOWANIE

Składniki na marynatę wymieszaj w misce. Filet z kurczaka pokrój w większą kostkę i dodaj do marynaty. Dokładnie wymieszaj i odstaw do lodówki na 30 minut.
Długie patyczki do szaszłyków mocz przez 30 minut w zimnej wodzie. Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój na większe kawałki. Cukinię umyj i pokrój w plastry o grubości ok. 5 mm. Kawałki kurczaka nakłuwaj na patyczki na przemian z papryką i cukinią. Grilluj na rozgrzanym grillu przez ok. 15 minut, często przy tym obracając. Podawaj z ryżem lub ulubioną sałatką.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO