Spaghetti bolognese z oliwkami

Czas przygotowania: 30 minut
Liczba porcji: 4

SKŁADNIKI

sos boloński:

  • opakowanie mielonego Naturli
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • papryczka chili
  • puszka pomidorów z bazylią La Campagna
  • łyżeczka oregano Bolinero
  • łyżeczka bazylii Bolinero
  • oliwa z oliwek do smażenia
  • sól, pieprz

dodatkowo:

  • 500 g makaronu spaghetti La Campagna
  • 200 g czarnych oliwek La Campagna
  • 80 parmezanu Premieur
  • kilka listków świeżej bazylii

PRZYGOTOWANIE

Wstaw osolony wrzątek na makaron, a w tym czasie przygotuj sos.

Cebulę, czosnek oraz papryczkę chili drobno posiekaj, a następnie przysmaż na oliwie z oliwek. Dodaj mielone i smaż przez kilka minut. Kolejno dodaj pomidory i doprowadź do wrzenia. Gotowy sos przypraw suszonymi ziołami oraz pieprzem i solą do smaku. Polej nim ugotowany makaron. Wierzch dania posyp grubo tartym parmezanem oraz pokrojonymi oliwkami. Spaghetti udekoruj listkami bazylii.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO