Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz

Ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem i łososiem

Czas: 45 min
Ilość porcji: ok.23 szt.

SKŁADNIKI

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 400 g świeżego lub mrożonego szpinaku
  • 3 ząbki czosnku
  • 100 g sera feta
  • 200 g łososia wędzonego w plastrach
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • sól 
  • pieprz

PRZYGOTOWANIE

Szpinak podsmaż na patelni, do odparowania wody, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokruszoną fetę. Całość wymieszaj, przełóż do miski, dodaj śmietanę dopraw solą i pieprzem. Na koniec dodaj kawałki łososia. Ciasto francuskie rozwiń, posmaruj zimną masą szpinakową ciasto, zwiń w roladę i pokrój na plastry o szerokości ok. 1,5 cm. Roladki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w 210 stopniach ok. 20 minut do zarumienia.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO