Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Sałatka z czerwonej cebuli, serem feta i pomidorków

Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 1 h

SKŁADNIKI

  • 1/2 opakowania miksu sałat
  • 1/2 opakowania rukoli
  • 1 mała, czerwona cebula
  • 80 g sera feta
  • 1 awokado
  • 200 g pomidorków koktajlowych
  • 50 g płatków migdałowych
  • garść listków bazylii

Sos:

  • 4 łyżki oliwy extra vergine
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżka miodu
  • soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

PRZYGOTOWANIE

Sałatę wyłóż na 2 talerze, posyp rukolą oraz pokrojoną w piórka cebulą. Następnie nałóż pokrojoną w kosteczkę lub pokruszoną fetę oraz pokrojone w kostkę awokado.
Pomidorki umyj, osusz i przekrój na połówki. Ułóż na sałatce. Migdały upraż na suchej patelni i posyp sałatkę. Udekoruj listkami bazylii. Składniki na sos wymieszaj i polej sałatkę. Od razu podawaj!

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO