Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 30 min
Sos:
Filety umyj i pokrój wzdłuż w paski. Przełóż do miseczki, dodaj przyprawę do gyrosa, przeciśnięty przez praskę czosnek i łyżkę oliwy. Wymieszaj i odstaw na 1 h do lodówki.
Następnie usmaż na oleju kurczaka i przełóż do miseczki na czas przygotowania pozostałych składników. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Plasterki ogórka odcedź z zalewy.
Na desce rozłóż po 2 liście sałaty jeden na drugim. Rozsmaruj 1 łyżeczkę sosu, posyp parmezanem i poukładaj wzdłuż kurczaka, plasterki ogórka oraz startą marchewkę. Delikatnie zwiń rulon, wbij dwie wykałaczki i przekrój na pół, aby powstały dwie roladki. Podawaj od razu.