Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Ravioli ze szpinakiem

Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 3 h

SKŁADNIKI

  • 300 g mąki pszennej
  • 3 jajka
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 2 łyżki ciepłej wody

Nadzienie:

  • 400 g mrożonego lub świeżego szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • 200 g serka ricotta
  • sól, pieprz i gałka muszkatołowa do smaku

PRZYGOTOWANIE

Ciasto: Mąkę zagnieć z jajkami, dodaj na koniec wodę i oliwę. Wyrobione ciasto odstaw na pół godziny, żeby nieco poleżało - zawinięte w folię spożywczą.

Nadzienie: Szpinak umyj i odsącz, przesmaż na oliwie z oliwek. Miękki szpinak zdejmij z patelni i posiekaj na mniejsze kawałki. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Szpinak dopraw przyprawami i wymieszaj z ricottą.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO