Szukaj
prosto i wygodnie
Wyślij sms Wyślij e-mailIlość porcji: 1 duża pizza
Ciasto:
Dodatki:
Sos pomidorowy:
Ciasto:
Przygotuj rozczyn. Do ciepłej wody dodaj drożdże, wymieszaj. Dodaj łyżkę cukru oraz łyżkę mąki. Wymieszaj. Rozczyn przykryj ścierką i odstaw do wyrośnięcia na ok. 5-7 minut. Do przesianej mąki wlej wyrośnięty rozczyn, dodaj sól oraz oliwę. Ciasto wyrabiaj, aż nie będzie kleiło się do rąk. Powinno być elastyczne i gładkie. Wyrobione ciasto odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość. Wyrośnięte ciasto wyłóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Rozpłaszcz na blaszce, tak aby pizza miała ok. 25 cm. Uformuj boczne ranty, tak przygotowane ciasto odstaw ponownie do wyrośnięcia na ok. 30 minut. Na wyrośniętej pizzy rozsmaruj sos pomidorowy, wyłóż startą mozzarellę wymieszaną ze śmietaną oraz pomidorki koktajlowe. Posyp pizzę oregano. Wstaw do nagrzanego do 220 stopni C piekarnika. Piecz ok. 15 minut. Gotową pizzę posyp świeżymi listkami bazylii.
Sos pomidorowy:
Wszystkie składniki na sos wymieszaj.
Miniburgery
Lasagne
Krem z białych warzyw z chipsem z gruszki i karmelizowanymi orzechami
Polędwiczka wieprzowa w sosie musztardowym
Pulpety z kurczaka
Rolada z kaczki z migdałami i sosem miodowym
Pieczone bakłażany z sosem tahini i granatem
Focaccia z pomidorami, oliwkami i rozmarynem
Ziemniaki pieczone z czosnkiem i rozmarynem
Szaszłyki z grilla z pomidorkami i kurczakiem
Tarta z pomidorami z bazyliowym pesto
Kasza gryczana z awokado, jajkiem w koszulce i bazylią
Foccacia z różnych mąk z sosami
Makaron z pesto i cukinią
Makaron farfalle z boczkiem i warzywami
Krucha tarta z boczkiem i porem
Galette z pomidorami
Krewetki Premieur z kaszą jaglaną
Gryczanka z owocami i masłem orzechowym
Kalafiorowe burgery z sosem BBQ
Chrupiące nuggetsy z kurczaka z pysznym ziołowym dipem
Pstrąg na warzywach
Chlebki pita z pieczoną papryką, grillowanym serem halloumi i sosem bazyliowym
Kosz piknikowy na wycieczkę rowerową: kolorowe kanapki i orzechowe batoniki
Krem paprykowo-pomidorowy
Spaghetti bolognese z oliwkami
Kotlety mielone z młodymi ziemniakami i mizerią
Cheeseburgery z mielonym wegańskim
Burrito z czerwoną fasolą, kukurydzą i ryżem
Parmezanowe koszyczki z kremem tuńczykowym i pistacjami
Gnocchi buraczano-marchewkowe z pesto z rukoli
Naleśniki z kremem czekoladowym i bananami
Rurki z pastą paprykową
Naleśniki bez laktozy
Cukinia faszerowana
Racuchy ze śliwkami
Kopytka z papryką, suszonymi pomidorami i pietruszką
Zapiekanka pasterska z groszkiem i marchewką
Ziemniaki z masłem klarowanym i filetem z kurczaka
Krem z ziemniaków z chipsami z obierków
Placki ziemniaczane z piekarnika z chilli sin carne
Fish and chips z piekarnika
Szaszłyki z indyka z ziemniakami i cukinią
Makaron fusilloni z pieczarkami, tymiankiem i parmezanem
Roladki z tortilli z boczkiem, suszonymi pomidorami i rukolą
Łódeczki z suszonymi pomidorami
Grzanki z pastą z awokado i śledziem
Ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem i łososiem
Naleśniki szpinakowe z sałatką z pieczonego brokuła
Makaron cukiniowy z bazylią i pomidorkami koktajlowymi
Wegańskie burgery z buraków
Wegańskie curry z pieczonym kalafiorem i kolendrą
Frytki warzywne
Roślinne klopsy w sosie pomidorowym na spaghetti
Quiche ze szpinakiem i pomidorkami
Pizza ze szpinakiem, szynką parmeńską i pomidorkami
Krem z pomidorków daktylowych i pieczonej papryki
Faszerowana cukinia z pomidorkami i ryżem
Tacos z salsą pomidorową
Makaron z ricottą, ziołami i pomidorkami
Kuleczki serowe z pomidorkami i ziołami
Chłodnik ogórkowy z jajkiem
Knedle ze śliwkami
Placuszki ziemniaczane
Zapiekane ziemniaki z grzybami, pomidorami i mozzarellą
Sałatka ziemniaczana z makrelą
Smażony camembert z sosem żurawinowym
Roladki z sałaty z kurczakiem
Ramen z wieprzowiną
Sajgonki z tofu i kiełkami rzodkiewki
Zapiekanka ziemniaczana
Kotleciki jajeczne z pęczakiem
Scones z pomidorkami i fetą
Placki ziemniaczane z pomidorkami i papryką
Makaron z sosem śmietanowym, szynką parmeńską i bazylią
Pizza z pomidorkami, mozzarellą i bazylią
Szaszłyki z kurczaka z cukinią i papryką
Kurczak w pesto pietruszkowym
Tarta z fasolką szparagową i pomidorkami
Gazpacho
Kotleciki jajeczne z kalafiorem
Leczo
Spaghetti z cukinią, suszonymi pomidorami i łososiem
Falafele z bobu i cieciorki
Pesto grzybowo - pieczarkowe
Kaszotto z brukselką
Burger z kalafiorem i sosem paprykowym
Frytki Belgijskie
Leczo z cukinią i papryką
Tarta rosołowa
Ravioli ze szpinakiem