Naleśniki bez laktozy

Czas przygotowania:  30 min
Liczba porcji: 8 sztuk

SKŁADNIKI

  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 1 szklanka mleka bez laktozy Mlekovita
  • ¾ szklanki wody (najlepiej gazowanej)
  • szczypta soli
  • 3 łyżki masła bez laktozy Lumiko

Do podania

  • Twaróg półtłusty bez laktozy Mlekovita
  • Jogurt bez laktozy Jogobella
  • 1 brzoskwinia, porzeczki (lub inny ulubiony owoc)

PRZYGOTOWANIE

Do miski wsyp mąkę, dodaj jajka, mleko, wodę i sól. Dokładnie zmiksuj na gładkie ciasto. Możesz odstawić ciasto na pół godziny, aby naleśniki były bardziej puszyste. Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni (najlepiej naleśnikowej) z odrobiną masła. Gdy będzie lekko zarumieniony, przewróć go na drugą stronę. Gotowe naleśniki smarujemy twarożkiem wymieszanym z odrobiną jogurtu. Z wierzchu naleśniki polewamy jogurtem owocowym, a następnie dekorujemy owocami.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO