Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Makaron z sosem śmietanowym, szynką parmeńską i bazylią

Ilość porcji: 2

SKŁADNIKI

  • 1/2 opakowania ulubionego makaronu
  • 1 cebula
  • 1 opakowanie szynki parmeńskiej
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 ml bulionu
  • 400 g śmietany 24%
  • 3 łyżki startego cheddara
  • kilka listków bazylii
  • 100 g pomidorków daktylowych
  • sól i pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE

Ugotuj makaron al dente. Cebulę posiekaj i podsmaż na łyżce oleju. Dodaj obrane i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Szynkę parmeńską dodaj do podsmażonej cebuli i czosnku. Smaż 2-3 minuty pod koniec dodaj połówki pomidorków. Całość zalej bulionem. Wmieszaj śmietanę, dopraw solą i pieprzem. Dodaj posiekane listki bazylii, cheddar oraz śmietanę. Sos połącz z ugotowanym makaronem. 

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO