Makaron z pesto i cukinią

SKŁADNIKI

  • cukinia
  • słoik pesto
  • 1/3 opakowania makaronu penne
  • parmezan - wedle uznania
  • pomidorki koktajlowe
  • oliwa
  • 2 ząbki czosnku
  • szczypta soli i pieprz wedle uznania

  przepis Makaron z pesto i cukinią.png

PRZYGOTOWANIE

Czosnek pokój w cienkie plasterki, cukinię również w plastry, pomidorki w ćwiartki. Na patelni, na zimną oliwę wrzuć czosnek i delikatnie go podsmaż. Po 2 minutach dodać pokrojoną cukinię i na średnim ogniu smaż około 10 minut. Dopraw solą i pieprzem.
W tym czasie wstaw wodę na makaron. Gdy cukinia nabierze już złotego koloru, dodaj ugotowany makaron oraz pesto. Zmniejsz ogień i przez około 2 minuty mieszaj, by pesto pokryło dokładnie makaron.
Makaron nałóż na talerz, posyp parmezanem i przybierz pomidorkami koktajlowymi.

Netto razem z "Tatą w pracy" znają udany sposób na randkę - poznaj przepis idealny na romantyczną kolację!

Gazetka NETTO