Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Makaron cukiniowy z bazylią i pomidorkami koktajlowymi

Czas przygotowania: 20 min
Liczba porcji: 2 porcje

SKŁADNIKI

  • 1 duża cukinia
  • świeża bazylia
  • 200 g pomidorków koktajlowych
  • 50 g sera feta
  • 60 g zielonego groszku konserwowego
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • sól i pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE

Umytą cukinię obierz specjalną obieraczką do julienne lub zetrzyj na mandolinie do warzyw. Na oliwie zeszklij posiekaną na drobno cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Na koniec dodaj kilka listków bazylii, pomidorki koktajlowe przekrojone na połówki oraz cukinię. Podsmaż 2-3 minuty, aż cukinia zmięknie. Dopraw solą i pieprzem, na sam koniec dodaj zielony groszek. Tak przygotowane danie wyłóż na talerze. Podawaj do razu.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO