Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Leczo

Ilość porcji: 4
Czas przygotowania:
45 minut

SKŁADNIKI

  • 2 cukinie
  • 3 czerwone papryki
  • 1 litr passaty pomidorowej
  • 2 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 250 g cienkiej kiełbasy
  • sól i pieprz do smaku
  • ok. 1 łyżeczki mielonej papryki słodkiej
  • 2 łyżki masła
  • natka pietruszki

PRZYGOTOWANIE

W dużym garnku podsmaż na maśle pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Do cebuli dodaj pokrojoną w plastry kiełbasę, co jakiś czas mieszaj, aby cebula się nie przypaliła. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Pokrój paprykę na mniejsze kawałki dodaj do garnka, smaż całość 4 minuty. Na koniec dodaj pokrojoną w cienkie plastry cukinię. Wlej passatę pomidorową. Dopraw całość solą, pieprzem i słodką papryką. Gotuj leczo pod przykryciem ok. 15 minut. Leczo podawaj z posiekaną natką pietruszki.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO