Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Leczo z cukinią i papryką

Ilość porcji: 3
Czas przygotowania: 1h

SKŁADNIKI

  • 150 g cebuli
  • 20 g oleju
  • 450 g papryki, bez gniazd nasiennych 
  • 300 g cukinii
  • 250 g kiełbasy
  • 1 - 2 łyżeczki cukru 
  • 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego 
  • sól
  • 2 łyżeczki suszonej papryki w proszku
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • ok. 600 g passaty pomidorowej

Wykonanie

W szerokim dużym garnku rozgrzej olej, dodaj pokrojoną w kosteczkę cebulę i przez chwilę zeszklij. Kiełbasę obierz i pokrój w większą kostkę, dodaj do cebuli i dalej smaż na umiarkowanym ogniu co chwilę mieszając przez około 5 minut. Dodaj oczyszczoną z gniazd nasiennych, pokrojoną w kostkę paprykę i co chwilę mieszając smaż na nieco większym ogniu przez ok. 5 minut. Dodaj przyprawy, następnie pokrojoną w kostkę cukinię i mieszając smaż wszystko przez kolejne 5 minut. Wlej passatę pomidorową i wymieszaj. Zagotuj, przykryj i gotuj jeszcze przez ok. 5 minut. 

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO