Krewetki Premieur z kaszą jaglaną

Czas przygotowania: 1 h
Liczba porcji: 2

SKŁADNIKI

  • 180 g krewetek Premieur
  • 120 g kaszy jaglanej
  • 1,5 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1-2 łyżeczki oliwy z oliwek (do kaszy)
  • 1/2 łyżki masła extra Miletto
  • łyżka oleju
  • ząbek czosnku
  • odrobina skórki otartej z cytryny, ok. 1/3 łyżeczki
  • ok. 100 g świeżego szpinaku
  • świeżo zmielony pieprz
  • sól

Do podaNIA

  • 2 pomidory

 

PRZYGOTOWANIE

Kaszę jaglaną zalej trzy razy wodą i gotuj pod przykryciem na małym ogniu, aż do wchłonięcia się płynu. Zdejmij z palnika i dopraw oliwą, solą oraz pieprzem. Dodaj posiekaną natkę pietruszki i wymieszaj.

Na patelni rozgrzej masło z olejem, dodaj posiekany w kosteczkę czosnek i wymieszaj. Dodaj krewetki i smaż po ok. 1,5 min. z każdej strony. Dopraw solą i skórką otartą z cytryny. Dodaj umyty, osuszony szpinak i podgrzewaj, co jakiś czas mieszając, aż stanie się miękki - przez ok. 1,5 min.

Na talerze wyłóż kaszę, krewetki ze szpinakiem oraz pokrojone na kawałki umyte i osuszone pomidory. Od razu podawaj!

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO