Krem paprykowo-pomidorowy

Czas przygotowania: 30 minut
Liczba porcji: 3-4

SKŁADNIKI

  • 4 duże pomidory
  • 4-5 dużych papryk czerwonych
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 700-800 ml bulionu
  • 2 łyżki masła extra Miletto
  • sól i pieprz do smaku
  • grzanki
  • natka pietruszki

przepis zupa paprykowa 2.png

przepis zupa paprykowa 1.png

PRZYGOTOWANIE

Rozgrzej na patelni 2 łyżki masła, dodaj posiekaną cebulę oraz czosnek pokrojony na kawałki. Mieszaj, aż cebula się zarumieni, jeśli zacznie się przypalać - podlej bulionem lub wodą. Następnie dodaj paprykę pokrojoną na kawałki, smaż do miękkości, na koniec dodaj pomidory. Przesmażone warzywa przełóż do głębokiego garnka, wlej bulion. Całość zblenduj na gładkie puree, następnie przecedź przez drobne sito, aby pozbyć się pestek i skórek z warzyw. Gotowy krem dopraw solą i pieprzem. Podawaj z grzankami i posiekaną natką pietruszki.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO