Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Kaszotto z brukselką

Ilość porcji: 4
Czas przygotowania:
30 minut

SKŁADNIKI

  • 200 g kaszy gryczanej
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 250 g pieczarek
  • 200 g brukselki
  • 1 duża marchewka
  • 250 ml bulionu warzywnego
  • 3 ziela angielskie
  • 1 liść laurowy
  • sól i pieprz
  • 2-3 łodygi świeżej bazylii
  • 4 łyżki podprażonego na suchej patelni słonecznika

PRZYGOTOWANIE

Cebulę i czosnek posiekaj w drobną kostkę. Podsmaż na patelni z łyżką masła. Następnie dodaj obrane i pokrojone w plastry pieczarki. Duś całość 5 min. Dodaj kaszę, startą na grubych oczkach marchewkę oraz brukselkę. Smaż 2-3 min. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie. Dopraw całość solą i pieprzem. Gotuj aż kasza będzie miękka. Kaszotto podawaj z listkami świeżej bazylii oraz podprażonym słonecznikiem.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO