Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Grillowane mini szaszłyki z łososia, papryki i cukini

Ilość porcji: ok. 12 sztuk
Czas przygotowania: 1 h

SKŁADNIKI

  • 400 g fileta z łososia (może też być filet z pstrąga łososiowego)
  • 1 mała cukinia
  • 1 papryka
  • sól
  • pieprz
  • 1 pęczek koperku
  • sok z połowy cytryny

PRZYGOTOWANIE

Cukinie umyj i pokrój na krążki o 2 cm grubości. Filety z łososia dokładnie umyj, usuń skórę i ości. Osusz rybę ręcznikiem papierowym. Skrop sokiem z cytryny. Pokrój rybę w grubą kostkę. Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w na większe kawałki.

Cukinię, paprykę i łososia przełóż do miski, wlej oliwę, dopraw całość solą i pieprzem. Wsyp posiekany drobno koperek i delikatnie wymieszaj. Odstaw na 30 min. do lodówki.

Przygotuj małe patyczki i nadziewaj w kolejności: łosoś, cukinia, papryka. Skrop dodatkową całość oliwą z oliwek. Grilluj szaszłyki około 2 minut z każdej strony. Podawaj na ciepło z ulubioną sałatką.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO