Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Grillowana polędwica z kurczaka i guacamole

Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 20 min

SKŁADNIKI

  • 500 g polędwicy z kurczaka
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 awokado
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • 1/2 pora
  • garść natki pietruszki
  • 1/2 limonki
  • sól i pieprz
  • oliwa z oliwek
  • słodka papryka w proszku

PRZYGOTOWANIE

Polędwicę z kurczaka opłukaj i osusz. Dopraw solą, pieprzem i słodką papryką. Odłóż do zamarynowania na minimum ok. 30 minut (lub na całą noc do lodówki). W międzyczasie przygotuj salsę: awokado obierz, pokrój w drobną kostkę. Skrop sokiem z limonki. Do awokado wyciśnij ząbek czosnku. Pomidorki, pietruszkę i por pokrój w drobną kostkę, dodaj do awokado. Całość wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.

Rozgrzej patelnie grillową. Kładź partiami kurczaka i smaż przez około 3 minuty, aż mięso wysmaży się do połowy. Wówczas przewrócić na drugą stronę i powtórzyć grillowanie przez kolejne 3 minuty. Na wysmażoną polędwicę nałóż guacamole. Podawaj od razu.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO