Szukaj
prosto i wygodnie
Wyślij sms Wyślij e-mailCzas przygotowania: 2,5 h
Liczba porcji: 4
Mąkę przesiej do misy miksera, dodaj sól, cukier, drożdże i wymieszaj. Wlej olej oraz wodę i połącz składniki w jednolite ciasto. Wyrabiaj w misie miksera lub na stolnicy, aż ciasto będzie gładkie, miękkie oraz elastyczne (ok. 10 minut). Przełóż ciasto do natłuszczonej olejem miski, przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia na ok. 1,5 h.
Wyrośnięte ciasto wyrabiaj na stolnicy przez chwilę, aby “odgazować” ciasto. Formę o wymiarach 20x30 cm posmaruj oliwą, wyłóż ciasto i ugniatając je palcami rozłóż na całej powierzchni blaszki. Odstaw do wyrośnięcia na 30 minut.
Na cieście poukładaj przekrojone oliwki i pomidorki, lekko je dociskając. Wierzch posmaruj oliwą przy pomocy pędzelka. Posyp rozmarynem. Piecz w temperaturze 190 stopni ok. 25-30 minut na rumiany kolor.
Miniburgery
Lasagne
Krem z białych warzyw z chipsem z gruszki i karmelizowanymi orzechami
Polędwiczka wieprzowa w sosie musztardowym
Pulpety z kurczaka
Rolada z kaczki z migdałami i sosem miodowym
Pieczone bakłażany z sosem tahini i granatem
Focaccia z pomidorami, oliwkami i rozmarynem
Ziemniaki pieczone z czosnkiem i rozmarynem
Szaszłyki z grilla z pomidorkami i kurczakiem
Tarta z pomidorami z bazyliowym pesto
Kasza gryczana z awokado, jajkiem w koszulce i bazylią
Foccacia z różnych mąk z sosami
Makaron z pesto i cukinią
Makaron farfalle z boczkiem i warzywami
Krucha tarta z boczkiem i porem
Galette z pomidorami
Krewetki Premieur z kaszą jaglaną
Gryczanka z owocami i masłem orzechowym
Kalafiorowe burgery z sosem BBQ
Chrupiące nuggetsy z kurczaka z pysznym ziołowym dipem
Pstrąg na warzywach
Chlebki pita z pieczoną papryką, grillowanym serem halloumi i sosem bazyliowym
Kosz piknikowy na wycieczkę rowerową: kolorowe kanapki i orzechowe batoniki
Krem paprykowo-pomidorowy
Spaghetti bolognese z oliwkami
Kotlety mielone z młodymi ziemniakami i mizerią
Cheeseburgery z mielonym wegańskim
Burrito z czerwoną fasolą, kukurydzą i ryżem
Parmezanowe koszyczki z kremem tuńczykowym i pistacjami
Gnocchi buraczano-marchewkowe z pesto z rukoli
Naleśniki z kremem czekoladowym i bananami
Rurki z pastą paprykową
Naleśniki bez laktozy
Cukinia faszerowana
Racuchy ze śliwkami
Kopytka z papryką, suszonymi pomidorami i pietruszką
Zapiekanka pasterska z groszkiem i marchewką
Ziemniaki z masłem klarowanym i filetem z kurczaka
Krem z ziemniaków z chipsami z obierków
Placki ziemniaczane z piekarnika z chilli sin carne
Fish and chips z piekarnika
Szaszłyki z indyka z ziemniakami i cukinią
Makaron fusilloni z pieczarkami, tymiankiem i parmezanem
Roladki z tortilli z boczkiem, suszonymi pomidorami i rukolą
Łódeczki z suszonymi pomidorami
Grzanki z pastą z awokado i śledziem
Ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem i łososiem
Naleśniki szpinakowe z sałatką z pieczonego brokuła
Makaron cukiniowy z bazylią i pomidorkami koktajlowymi
Wegańskie burgery z buraków
Wegańskie curry z pieczonym kalafiorem i kolendrą
Frytki warzywne
Roślinne klopsy w sosie pomidorowym na spaghetti
Quiche ze szpinakiem i pomidorkami
Pizza ze szpinakiem, szynką parmeńską i pomidorkami
Krem z pomidorków daktylowych i pieczonej papryki
Faszerowana cukinia z pomidorkami i ryżem
Tacos z salsą pomidorową
Makaron z ricottą, ziołami i pomidorkami
Kuleczki serowe z pomidorkami i ziołami
Chłodnik ogórkowy z jajkiem
Knedle ze śliwkami
Placuszki ziemniaczane
Zapiekane ziemniaki z grzybami, pomidorami i mozzarellą
Sałatka ziemniaczana z makrelą
Smażony camembert z sosem żurawinowym
Roladki z sałaty z kurczakiem
Nasza strona internetowa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dzięki nim możemy indywidualnie dostosować stronę do twoich potrzeb. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje. Dowiedz się więcej, jak je wyłączyć.