Fish and chips z piekarnika

Czas przygotowania:  45 minut
Liczba porcji: 4
Dodatkowe informacja: bez glutenu

SKŁADNIKI

  • 500 g niedużych ziemniaków Red Anna
  • 500 g świeżego dorsza
  • 1 cytryna
  • 1 łyżeczka rozmarynu Bolinero
  • chlust oliwy z oliwek
  • pieprz
  • sól

PRZYGOTOWANIE

Ziemniaki umyj i pokrój na połówki. Osusz je dokładnie i wymieszaj w misce z 1 łyżeczką soli, rozmarynem i oliwą z oliwek. Ułóż je na blasze pokrytej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz przez 20 minut. W tym czasie przygotuj dorsza.

Rybę oczyść z łusek oraz ości, umyj i osusz. Skrop ją sokiem z cytryny, posól i popieprz. Skórę natrzyj oliwą z oliwek i ułóż ją na blasze obok ziemniaków. Piecz przez 10-15 minut i podawaj od razu z lekką sałatką i keczupem obok.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO