Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Dorsz z salsą pomidorową

Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 45 minut

SKŁADNIKI

  • 4 filety rybne z dorsza
  • 1/2 limonki
  • pieprz
  • ząbek czosnku
  • sól
  • 1 łyżeczka musztardy

Salsa pomidorowa:

  • 400 g pomidorów daktylowych Vanity
  • 1 cebula
  • 1/2 pora
  • pęczek pietruszki
  • sól i pieprz
  • sok z 1/2 limonki

PRZYGOTOWANIE

Filety rybne opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć na papierowym ręczniku. Pokrój na mniejsze porcje. Musztardę wymieszaj z sokiem z limonki oraz z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Marynatę dopraw solą i pieprzem. Natrzyj filety i smaż je na rozgrzanej patelni grillowej z obu stron na złoty kolor.

Salsa pomidorowa: Pomidorki pokrój na ćwiartki, dodaj do nich posiekaną w drobną kostkę cebulę oraz por. Dopraw salsę solą i pieprzem oraz wlej sok z limonki. Gotową salsę odstaw na kilka minut.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO