Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Curry z ciecierzycą i pomidorami

Ilość porcji: 3 - 4
Czas przygotowania: 1 h

SKŁADNIKI

  • 2 cebule
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • 400 g pomidorków daktylowych Vanity
  • 60 g żółtej pasty curry
  • 40 g koncentratu pomidorowego
  • 450 g białej ciecierzycy, ugotowanej i odsączonej z zalewy
  • 1 łyżka posiekanej, świeżej pietruszki
  • 2 łyżki soku z limonki
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz

PRZYGOTOWANIE

Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Na głębokiej patelni na oleju zeszklij cebulę, pod koniec dodając przeciśnięty przez praskę czosnek.
Pomidory umyj, osusz i przekrój na połowę. Na patelnię z cebulą dodaj pomidory, pastę curry, koncentrat pomidorowy i duś pod przykryciem ok. 10 minut, co jakiś czas mieszając. Dodaj ciecierzycę, sok z limonki, posiekaną pietruszkę, dopraw solą i pieprzem i gotuj ok. 4 - 5 minut.

Curry podawaj bezpośrednio po przygotowaniu.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO