Cukinia faszerowana

SKŁADNIKI

  • 2 duże cukinie
  • 500 g mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 pomidory
  • 5 łyżek tartego parmezanu
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka

CUKINIA FASZEROWANA

PRZYGOTOWANIE

Cukinie przekrój na pół, ostrożnie wydrąż miąższ i pokrój go w kostkę. Na patelni podsmaż, w kolejności: pokrojoną cebulę, czosnek, mięso mielone, pokrojony miąższ cukinii, przyprawy. Pomidory obierz ze skórki, pokrój w kostkę i dodaj do pozostałych składników na patelni. Podsmażony farsz wymieszaj z tartym parmezanem i wypełnij nim wydrążone wcześniej połówki cukinii. Zapiekaj w piekarniku w 180 stopniach przez ok. 35 min. Podawaj posypane listkami świeżego oregano.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO