Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz

Chłodnik ogórkowy z jajkiem

Czas przygotowania: 20 minut
Liczba porcji: 2

SKŁADNIKI

  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 4 rzodkiewki
  • 400 g Jogurtu naturalnego Miletto
  • 1 ząbek czosnku
  • 6-7 ogórków gruntowych
  • sól i pieprz do smaku
  • pęczek szczypiorku

PRZYGOTOWANIE

Ogórki obierz ze skórki, zetrzyj na tarce o drobnych oczkach, dopraw solą i pieprzem. Rzodkiewkę posiekaj w drobną kosteczkę. Dodaj do ogórków razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Całość wymieszaj z jogurtem naturalnym. Przełóż do miseczek, wierzch udekoruj posiekanym szczypiorkiem i ugotowanymi jajkami startymi na drobnych oczkach.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO