Cheeseburgery z mielonym wegańskim

Czas przygotowania: 20 minut
Liczba porcji: 4

SKŁADNIKI

Burgery:

  • opakowanie mielonego Naturli
  • 8 korniszonów
  • cebula
  • łyżka ostrej musztardy
  • łyżka keczupu
  • łyżeczka ostrej papryki Bolinero
  • oliwa z oliwek do posmarowania
  • sól, pieprz

Sos:

  • 100 ml keczupu
  • mała cebulka
  • 4 korniszony
  • szczypta oregano Bolinero

Dodatkowo:

  • 4 bułki
  • duży pomidor malinowy
  • 4 liście sałaty lodowej
  • 4 plastry sera cheddar Maduro

PRZYGOTOWANIE

Burgery
Korniszony oraz cebulę drobno posiekaj. Wymieszaj z mielonym. Dodaj musztardę, keczup oraz ostrą paprykę. Przypraw solą oraz pieprzem do smaku. Uformuj 4 duże burgery i ponacinaj je delikatnie nożem. Skrop je oliwą z oliwek, a następnie grilluj z obu stron przez około 2 minuty. Cebulkę oraz korniszony drobno posiekaj i połącz z keczupem. Dopraw oregano.

Bułki przetnij na połówki i grilluj, aż staną się chrupiące. Pieczywo posmaruj sosem i połóż na nich sałatę, plastry pomidora, burgery, plastry sera cheddar i przykryj drugą połówką bułki. Burgery nabij na wykałaczki i podawaj.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO