Burrito z czerwoną fasolą, kukurydzą i ryżem

Czas przygotowania: 30 minut
Liczba porcji: 8

SKŁADNIKI

Farsz:

  • opakowanie mielonego Naturli
  • woreczek brązowego ryżu
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • papryczka chili
  • puszka czerwonej fasoli
  • puszka kukurydzy
  • puszka pomidorów z bazylią La Campagna
  • łyżeczka oregano Bolinero
  • ½ łyżeczki cynamonu
  • oliwa z oliwek do smażenia
  • sól, pieprz

Dodatkowo:

  • 8 placów do tortilli
  • 2 dojrzałe awokado
  • ostre papryczki ze słoika Premieur

przepis burrito.png

PRZYGOTOWANIE

Brązowy ryż ugotuj w osolonym wrzątku do miękkości i odcedź. Cebulę, czosnek oraz papryczkę chili drobno posiekaj, a następnie przysmaż na oliwie z oliwek. Dodaj mielone i smaż przez kilka minut. Kolejno wlej pomidory i doprowadź do wrzenia. Następnie dodaj ugotowany ryż, odcedzoną kukurydzę oraz fasolę i wymieszaj. Farsz dopraw oregano, cynamonem oraz pieprzem i solą do smaku.

Na każdy placek do tortilli kładź po 4 czubate łyżki farszu. Dwa boki zawiń do wewnątrz, a resztę zwiń jak naleśnik. Gotowe burrito grilluj na patelni po 2 minuty z obu stron. Podawaj z pokrojonym awokado i ostrymi papryczkami.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO