Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Zabaglione z prosecco i owocami

Liczba porcji: 3
Czas przygotowania: 10 min.

SKŁADNIKI

  • 4 żółtka
  • 50 g - 60 g cukru
  • 50 ml wina musującego prosecco

Dodatkowo:

  • świeże owoce: borówki amerykańskie, czereśnie, agrest, czerwone porzeczki

PRZYGOTOWANIE

Do garnka wlej wodę i umieść na palniku. Do miski wlej żółtka i rozmieszaj je rózgą kuchenną przez ok. 2 minuty. Cały czas roztrzepując żółtka dodawaj stopniowo cukier. Najlepiej sprawdzi się cukier drobny. Miskę umieść na garnku z wodą, tak aby miska nie była zanurzona w wodzie. Powinna być nad parą. Cały czas roztrzepując dolewaj stopniowo wino musujące prosecco. Po ok. 10 minutach mieszania zabaglione powinno być gotowe. Przełóż do miseczek i udekoruj świeżymi owocami. Od razu podawaj.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO