Szukaj
prosto i wygodnie
Wyślij sms Wyślij e-mailCzas przygotowania: 1 godzina 30 minut
Liczba porcji: 16
Ciasto:
Masa serowa:
Dodatkowo:
Ciasto: Składniki umieść w misie miksera i zmiksuj do otrzymania gładkiej, zwartej kuli ciasta. Możesz również wyrobić je ręcznie. Najpierw posiekaj nożem margarynę z sypkimi składnikami: mąką, cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Dodaj żółtka i zagnieć ciasto. Podziel na dwie równe części, każdą spłaszcz i owiń folią spożywczą. Schłodź w zamrażarce przez 1,5 godziny.
Masa serowa: Składniki na masę serową powinny mieć temperaturę pokojową. Margarynę umieść w misie miksera, dodaj cukier, cukier waniliowy i miksuj do otrzymania jasnej, puszystej masy. Stopniowo dodawaj jajka cały czas miksując. Dodawaj stopniowo twaróg oraz proszek budyniowy miksując na średnich obrotach miksera do połączenia. Brzoskwinie odsącz z syropu i pokrój w większą kostkę.
Beza: Białka ubij na sztywną pianę. Dodawaj stopniowo cukier. Miksuj dokładnie i długo po każdej dodanej porcji cukru. Na koniec piana powinna być sztywna, gęsta i błyszcząca. Bardzo ważne jest również, aby cukier w trakcie ubijania dokładnie się rozpuścił. Tortownicę o średnicy 26 cm wyłóż papierem do pieczenia (sam spód). Wyjmij pierwszą część ciasta z zamrażarki. Zetrzyj ciasto przy pomocy tarki o dużych oczkach na spód tortownicy. Podpiecz w temperaturze 190 stopni (góra-dół bez termoobieg) na złoty kolor. Na gorący, podpieczony spód wylej masę serową i wyrównaj powierzchnię. Na masie poukładaj brzoskwinie. Wyłóż ubitą pianę z białek i zetrzyj na wierzch drugi kawałek ciasta wyjęty z zamrażarki. Piecz w temperaturze 175 stopni (góra – dół bez termoogiegu) około 60 in. Studź w wyłączonym piekarniku z uchylonymi drzwiczkami, dzięki temu sernik gwałtownie nie opadnie.
Kokosowa panna cotta z kaki i figą
Rogaliki drożdzowe
Oponki z karmelizowanymi bananami
Bułeczki kakaowe z cynamonem
Sernik
Tort z kremem śmietankowym
Wielkanocne cytrynowe ciasteczka
Bananowe blondie
Bananowe placuszki
Wegańskie banoffee
Zuchowe brownie, czyli ciasto czekoladowe z owocami
Zuchowe miseczki czyli tartaletki z warzywami
Jagielnik kakaowy, idealny deser na Dzień Dziecka
Ciasto z borówkami amerykańskimi
Letnia sałatka arbuzowa z serem feta
Brownie z malinami i orzechami
Kruche babeczki z kremem kokosowym i owocami
Koktajl warstwowy
Jogurtowy pudding chia z konfiturą rabarbarowo-truskawkową
Gofry maślane z jogurtem i owocami
Ciasto czekoladowe z kaszy gryczanej
Bezglutenowe brownie z gruszką
Jogurtowe lody z borówkami
Bułeczki odrywane ze śliwkami
Tarta ze śliwkami i bezą włoską
Beza z kremem śmietankowym i brzoskwiniami
Tiramisu śliwkowe
Sernik mandarynkowy z galaretką śliwkową
Babeczki dyniowe z kremem czekoladowym i krokantem
Ciasto czekoladowe z orzechami włoskimi i gruszką
Mini serniczki dyniowe
Lody pomarańczowe serwowane w pomarańczy
Tort ciasteczkowy z kremem czekoladowym
Kruche babeczki z karmelizowanymi orzechami i kremem czekoladowym
Brownie świąteczne
Pierniczki Świąteczne
Potrójnie czekoladowy deser
Sernik z bakaliami
Strucla makowa
Sernik z pierniczkami
Tort czekoladowy z konfiturą żurawinową i kremem pralinowym
Oponki z ciasta parzonego
Oponki z ciasta parzonego
Donaty z lukrem i kolorową posypką
Donaty z lukrem i kolorową posypką
Kruche ciasteczka Walentynkowe
Kruche ciasteczka Walentynkowe
Babeczki Walentynkowe
Babeczki Walentynkowe
Batoniki kokosowe
Batoniki kokosowe
Gofry bezglutenowe z rukolą, wędzonym boczkiem i jajkiem w koszulce
Gofry bezglutenowe z rukolą, wędzonym boczkiem i jajkiem w koszulce
Churros z kremem budyniowym karmelem i orzechami
Churros z kremem budyniowym karmelem i orzechami
Pączki z konfiturą różaną
Pączki z konfiturą różaną
Miseczki czekoladowe z musem miętowym
Marmurkowa babka pistacjowa z białą czekoladą
Babka czekoladowa
Tort czekoladowy z kremem chałwowym
Babeczki do koszyczka
Mazurek kajmakowy z bakaliami
Kruche rogaliki migdałowe
Sernik z brzoskwiniami
Wielkanocne brownie z serem
Pomarańczowy mazurek z bezą
Sernik z musem rabarbarowym
Babeczki na Dzień Dziecka
Buchty z twarogiem
Zapiekana bułka maślana z rabarbarem
Deser lodowy w kilka minut
Ciasteczka na Halloween
Świąteczna tarta z nadzieniem migdałowo - orzechowym i suszoną żurawiną
Mandarynkowa babka
Piernik z powidłami i marcepanem
Kruche ciasteczka korzenne z marmoladą
Czekoladowe babeczki świąteczne z nadzieniem wiśniowym z rumem - choinki
Makowy sernik na kruchym cieście
Kruche ciasteczka z konfiturą
Piernik z kawą i bakaliami
Pierniczki z nadzieniem
Ciasto miodowe
Babeczki z makiem
Pączki z bitą śmietaną
Eklery z bitą śmietaną
Ciasteczka walentynkowe z dżemem
Ekspresowe minipączki
Oponki jogurtowe
Mus z białej czekolady bez jajek
Babka kakaowo - waniliowa
Kruche babeczki wielkanocne z kremem budyniowym
Ciasto pomidorowe
Kruche ciastka na patyku
Truskawkowe tiramisu
Ciasto biszkoptowe z truskawkami
Kruchy tort z owocami
Zabaglione z prosecco i owocami
Pudding chia z morelami i malinami
Ciasto czekoladowo - dyniowe
Ciasto kruche ze śliwkami
Kruche ciasteczka nietoperze
Placuszki dyniowe
Babeczki na Halloween
Jesienne bliny z gruszką i miodem
Churros z kremem daktylowo - czekoladowym
Tartaletki migdałowe z suszonymi figami
Gofry belgijskie
Arancini
Muffinki piernikowe
Mini Pavlova z żurawiną i pomarańczą
Choinki brownie
Deser szampański z żurawiną
Wegańska szarlotka sypana
Ciasteczka z ziarnami
Kruche ciasteczka na gotowanych żółtkach
Sernik z cytrynowym curdem
Herbaciana babka z bakaliami
Koszyczki wielkanocne
Mazurek z bakaliami
Babka marmurkowa
Malinowe Cake Pops