Szukaj
prosto i wygodnie
Wyślij sms Wyślij e-mailCzas przygotowania: 45 minut
Liczba porcji: 12
Spód: Piekarnik nagrzej do 170 stopni C (góra - dół, bez termoobiegu). Dno formy o średnicy 23 cm wyłóż papierem do pieczenia, zapnij obręcz wypuszczając papier na zewnątrz. Czekoladę połam na mniejsze kawałki i roztop w kąpieli wodnej. Masło utrzyj z cukrem, aż będzie puszyste. W osobnej misce ubij jajko. Masło połącz z czekoladą, dodaj przesianą mąkę, cynamon i wymieszaj. Dodaj ubite jajko i delikatnie wymieszaj. Wlej masę do tortownicy, wyrównaj powierzchnię i piecz ok. 10 min. Ciasto powinno byc miękkie a na wierzchu powinna powstać skorupka. Wyjmij tortownicę i studź na kratce w trakcie przygotowywania masy serowej. Zwiększ temperaturę w piekarniku do 175 stopni.
Masa serowa: Twaróg, mascarpone, mąkę, cukier i skórkę z mandarynki umieść w misie miksera. Zmiksuj krótko na wolnych obrotach do połączenia. Dodawaj stopniowo jajka i zmiksuj do połączenia masy. Wlej śmietankę i krótko zmiksuj. Masę wlej na spód czekoladowy i piecz 15 min, obniż temperaturę do 120 stopni i piecz kolejne 1,5 h. Piecz w funkcji piekarnika góra - dół, bez termoobiegu. Studź stopniowo uchylając drzwiczki piekarnika. Wystudzony sernik wstaw do lodówki, najlepiej na całą noc.
Galaretka śliwkowa: Żelatynę zalej woda, wymieszaj i odstaw do napęcznienia. Śliwki umyj, usuń pestki i przełóż do dużego rondla z wodą. Przykryj i gotuj przez około 15-20 minut, aż śliwki zmiękną. Często mieszaj. Przenieś mieszankę do blendera i miksuj. Przelej puree z powrotem do garnka, dodaj cukier i sok z cytryny. Podgrzewaj delikatnie, aż cukier się rozpuści. Zdejmij z palnika i dodaj napęczniałą żelatynę.Wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Odstaw do wystudzenia. Na schłodzony sernik wlej galaretkę i wstaw do lodówki do całkowitego stężenia galaretki. Sernik wyjmij z formy obkrawając go nożem. Śmietanę ubij na sztywno stopniowo dodając cukier puder. Udekoruj sernik bitą śmietaną.
Kokosowa panna cotta z kaki i figą
Rogaliki drożdzowe
Oponki z karmelizowanymi bananami
Bułeczki kakaowe z cynamonem
Sernik
Tort z kremem śmietankowym
Wielkanocne cytrynowe ciasteczka
Bananowe blondie
Bananowe placuszki
Wegańskie banoffee
Zuchowe brownie, czyli ciasto czekoladowe z owocami
Zuchowe miseczki czyli tartaletki z warzywami
Jagielnik kakaowy, idealny deser na Dzień Dziecka
Ciasto z borówkami amerykańskimi
Letnia sałatka arbuzowa z serem feta
Brownie z malinami i orzechami
Kruche babeczki z kremem kokosowym i owocami
Koktajl warstwowy
Jogurtowy pudding chia z konfiturą rabarbarowo-truskawkową
Gofry maślane z jogurtem i owocami
Ciasto czekoladowe z kaszy gryczanej
Bezglutenowe brownie z gruszką
Jogurtowe lody z borówkami
Bułeczki odrywane ze śliwkami
Tarta ze śliwkami i bezą włoską
Beza z kremem śmietankowym i brzoskwiniami
Tiramisu śliwkowe
Sernik mandarynkowy z galaretką śliwkową
Babeczki dyniowe z kremem czekoladowym i krokantem
Ciasto czekoladowe z orzechami włoskimi i gruszką
Mini serniczki dyniowe
Lody pomarańczowe serwowane w pomarańczy
Tort ciasteczkowy z kremem czekoladowym
Kruche babeczki z karmelizowanymi orzechami i kremem czekoladowym
Brownie świąteczne
Pierniczki Świąteczne
Potrójnie czekoladowy deser
Sernik z bakaliami
Strucla makowa
Sernik z pierniczkami
Tort czekoladowy z konfiturą żurawinową i kremem pralinowym
Oponki z ciasta parzonego
Oponki z ciasta parzonego
Donaty z lukrem i kolorową posypką
Donaty z lukrem i kolorową posypką
Kruche ciasteczka Walentynkowe
Kruche ciasteczka Walentynkowe
Babeczki Walentynkowe
Babeczki Walentynkowe
Batoniki kokosowe
Batoniki kokosowe
Gofry bezglutenowe z rukolą, wędzonym boczkiem i jajkiem w koszulce
Gofry bezglutenowe z rukolą, wędzonym boczkiem i jajkiem w koszulce
Churros z kremem budyniowym karmelem i orzechami
Churros z kremem budyniowym karmelem i orzechami
Pączki z konfiturą różaną
Pączki z konfiturą różaną
Miseczki czekoladowe z musem miętowym
Marmurkowa babka pistacjowa z białą czekoladą
Babka czekoladowa
Tort czekoladowy z kremem chałwowym
Babeczki do koszyczka
Mazurek kajmakowy z bakaliami
Kruche rogaliki migdałowe
Sernik z brzoskwiniami
Wielkanocne brownie z serem
Pomarańczowy mazurek z bezą
Sernik z musem rabarbarowym
Babeczki na Dzień Dziecka
Buchty z twarogiem
Zapiekana bułka maślana z rabarbarem
Deser lodowy w kilka minut
Ciasteczka na Halloween
Świąteczna tarta z nadzieniem migdałowo - orzechowym i suszoną żurawiną
Mandarynkowa babka
Piernik z powidłami i marcepanem
Kruche ciasteczka korzenne z marmoladą
Czekoladowe babeczki świąteczne z nadzieniem wiśniowym z rumem - choinki
Makowy sernik na kruchym cieście
Kruche ciasteczka z konfiturą
Piernik z kawą i bakaliami
Pierniczki z nadzieniem
Ciasto miodowe
Babeczki z makiem
Pączki z bitą śmietaną
Eklery z bitą śmietaną
Ciasteczka walentynkowe z dżemem
Ekspresowe minipączki
Oponki jogurtowe
Mus z białej czekolady bez jajek
Babka kakaowo - waniliowa
Kruche babeczki wielkanocne z kremem budyniowym
Ciasto pomidorowe
Kruche ciastka na patyku
Truskawkowe tiramisu
Ciasto biszkoptowe z truskawkami
Kruchy tort z owocami
Zabaglione z prosecco i owocami
Pudding chia z morelami i malinami
Ciasto czekoladowo - dyniowe
Ciasto kruche ze śliwkami
Kruche ciasteczka nietoperze
Placuszki dyniowe
Babeczki na Halloween
Jesienne bliny z gruszką i miodem
Churros z kremem daktylowo - czekoladowym
Tartaletki migdałowe z suszonymi figami
Gofry belgijskie
Arancini
Muffinki piernikowe
Mini Pavlova z żurawiną i pomarańczą
Choinki brownie
Deser szampański z żurawiną
Wegańska szarlotka sypana
Ciasteczka z ziarnami