Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Pudding chia z morelami i malinami

Liczba porcji: 3
Czas przygotowania: 10 min.

SKŁADNIKI

Pudding:

  • 250 g mleka ryżowego
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • 50 g nasion chia

Puree z moreli:

  • 1 łyżeczka soku z limonki
  • 7 dojrzałych, słodkich moreli
  • 1 - 2 łyżeczki miodu lub syropu z agawy

Do dekoracji:

  • ok. 200 g świeżych malin
  • listki melisy do dekoracji

PRZYGOTOWANIE

Pudding chia przygotuj dzień wcześniej. Wymieszaj wszystkie składniki puddingu i wstaw do lodówki. Po 20 minutach zamieszaj, aby nasiona chia nie opadły na dno.
Kolejnego dnia pudding przełóż do szklaneczek. Składniki na puree z moreli (z moreli usuń pestkę) umieść w naczyniu blendera i zmiksuj. Przełóż do szklanek z puddingiem chia. Wierzch udekoruj świeżymi malinami i melisą. Od razu podawaj!

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO