Szukaj
prosto i wygodnie
Wyślij sms Wyślij e-mailCzas przygotowania: 30 minut
Liczba porcji: 6-8
Brownie: Kwadratową formę o wymiarach 20x20cm wyłóż papierem do pieczenia. Czekoladę połam na mniejsze kawałki i umieść w misce razem z margaryną. Roztop w kąpieli wodnej i odstaw do wystudzenia. Jajka ubij z cukrem do białości. Do masy jajecznej delikatnie wmieszaj czekoladę z margaryną. Przesiej mąkę z kakao do masy i ponownie, delikatnie wymieszaj. Dodaj posiekaną mleczną czekoladę i krótko wymieszaj. Przełóż masę do formy i wyrównaj powierzchnię. Piecz w temperaturze 180 stopni 20-25 minut, do chwili, aż wierzch ciasta stanie się błyszczący, a boki zaczną odstawać od brzegów foremki. Brownie ostudź i pokrój na małe kawałeczki, wyłóż na dno każdej szklanki. Odstaw na czas przygotowania musów.
Mus z białej czekolady: Śmietankę podgrzej i zalej nią posiekaną białą czekoladę. Całość wymieszaj. Masę odstaw do schłodzenia, następnie włóż do lodówki na 6 h. Schłodzoną śmietankę z czekoladą ubij na sztywno. Mus rozdziel pomiędzy szklanki, odstaw do schłodzenia.
Mus z gorzkiej czekolady: Śmietankę podgrzej z cukrem, zalej posiekaną czekoladę. Całość wymieszaj. Masę odstaw do schłodzenia, następnie włóż do lodówki na 6 h. Schłodzoną śmietankę z czekoladą ubij na sztywno. Mus wyłóż na schłodzony mus z białej czekolady. Wierzch deseru posyp kakao i ozdób pierniczkami.
Kokosowa panna cotta z kaki i figą
Rogaliki drożdzowe
Oponki z karmelizowanymi bananami
Bułeczki kakaowe z cynamonem
Sernik
Tort z kremem śmietankowym
Wielkanocne cytrynowe ciasteczka
Bananowe blondie
Bananowe placuszki
Wegańskie banoffee
Zuchowe brownie, czyli ciasto czekoladowe z owocami
Zuchowe miseczki czyli tartaletki z warzywami
Jagielnik kakaowy, idealny deser na Dzień Dziecka
Ciasto z borówkami amerykańskimi
Letnia sałatka arbuzowa z serem feta
Brownie z malinami i orzechami
Kruche babeczki z kremem kokosowym i owocami
Koktajl warstwowy
Jogurtowy pudding chia z konfiturą rabarbarowo-truskawkową
Gofry maślane z jogurtem i owocami
Ciasto czekoladowe z kaszy gryczanej
Bezglutenowe brownie z gruszką
Jogurtowe lody z borówkami
Bułeczki odrywane ze śliwkami
Tarta ze śliwkami i bezą włoską
Beza z kremem śmietankowym i brzoskwiniami
Tiramisu śliwkowe
Sernik mandarynkowy z galaretką śliwkową
Babeczki dyniowe z kremem czekoladowym i krokantem
Ciasto czekoladowe z orzechami włoskimi i gruszką
Mini serniczki dyniowe
Lody pomarańczowe serwowane w pomarańczy
Tort ciasteczkowy z kremem czekoladowym
Kruche babeczki z karmelizowanymi orzechami i kremem czekoladowym
Brownie świąteczne
Pierniczki Świąteczne
Potrójnie czekoladowy deser
Sernik z bakaliami
Strucla makowa
Sernik z pierniczkami
Tort czekoladowy z konfiturą żurawinową i kremem pralinowym
Oponki z ciasta parzonego
Oponki z ciasta parzonego
Donaty z lukrem i kolorową posypką
Donaty z lukrem i kolorową posypką
Kruche ciasteczka Walentynkowe
Kruche ciasteczka Walentynkowe
Babeczki Walentynkowe
Babeczki Walentynkowe
Batoniki kokosowe
Batoniki kokosowe
Gofry bezglutenowe z rukolą, wędzonym boczkiem i jajkiem w koszulce
Gofry bezglutenowe z rukolą, wędzonym boczkiem i jajkiem w koszulce
Churros z kremem budyniowym karmelem i orzechami
Churros z kremem budyniowym karmelem i orzechami
Pączki z konfiturą różaną
Pączki z konfiturą różaną
Miseczki czekoladowe z musem miętowym
Marmurkowa babka pistacjowa z białą czekoladą
Babka czekoladowa
Tort czekoladowy z kremem chałwowym
Babeczki do koszyczka
Mazurek kajmakowy z bakaliami
Kruche rogaliki migdałowe
Sernik z brzoskwiniami
Wielkanocne brownie z serem
Pomarańczowy mazurek z bezą
Sernik z musem rabarbarowym
Babeczki na Dzień Dziecka
Buchty z twarogiem
Zapiekana bułka maślana z rabarbarem
Deser lodowy w kilka minut
Ciasteczka na Halloween
Świąteczna tarta z nadzieniem migdałowo - orzechowym i suszoną żurawiną
Mandarynkowa babka
Piernik z powidłami i marcepanem
Kruche ciasteczka korzenne z marmoladą
Czekoladowe babeczki świąteczne z nadzieniem wiśniowym z rumem - choinki
Makowy sernik na kruchym cieście
Kruche ciasteczka z konfiturą
Piernik z kawą i bakaliami
Pierniczki z nadzieniem
Ciasto miodowe
Babeczki z makiem
Pączki z bitą śmietaną
Eklery z bitą śmietaną
Ciasteczka walentynkowe z dżemem
Ekspresowe minipączki
Oponki jogurtowe
Mus z białej czekolady bez jajek
Babka kakaowo - waniliowa
Kruche babeczki wielkanocne z kremem budyniowym
Ciasto pomidorowe
Kruche ciastka na patyku
Truskawkowe tiramisu
Ciasto biszkoptowe z truskawkami
Kruchy tort z owocami
Zabaglione z prosecco i owocami
Pudding chia z morelami i malinami
Ciasto czekoladowo - dyniowe
Ciasto kruche ze śliwkami
Kruche ciasteczka nietoperze
Placuszki dyniowe
Babeczki na Halloween
Jesienne bliny z gruszką i miodem
Churros z kremem daktylowo - czekoladowym
Tartaletki migdałowe z suszonymi figami
Gofry belgijskie
Arancini
Muffinki piernikowe
Mini Pavlova z żurawiną i pomarańczą
Choinki brownie
Deser szampański z żurawiną
Wegańska szarlotka sypana
Ciasteczka z ziarnami