Lody pomarańczowe serwowane w pomarańczy

Czas przygotowania: 15 minut
Liczba porcji: 6

SKŁADNIKI

  • 3 pomarańcze
  • 200 ml śmietanki 36%
  • 100 g cukru
  • Orzechy Premieur, np. pekan

WYKONANIE:

Przetnij pomarańcze na pół. Delikatnie usuń miąższ, nie naruszając skórki pomarańczy. Przełóż miąższ na sitko i wyciśnij sok do przygotowanego wcześniej rondelka. Dodaj cukier i zagotuj. Odłóż rondelek do wystygnięcia. Ubij śmietankę i dodaj wystudzony syrop pomarańczowy. Rozłóż ubitą śmietanę do wydrążonych pomarańczy i włóż je do zamrażarki.

Udekoruj zamrożony deser posiekanymi orzechami (np. pekan). Przed podaniem zaczekaj, aż śmietana osiądzie w temperaturze pokojowej przez ok. 10 minut.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO