Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz

Kruche rogaliki migdałowe

Czas przygotowania: 1 godzina
Liczba porcji: około 40 sztuk

SKŁADNIKI

  • 150 g mąki pszennej
  • 50 g cukru pudru
  • 50 g mielonych migdałów
  • 100 g margaryny Kasia, z lodówki
  • 1 żółtko
  • cukier puder do posypania rogalików

PRZYGOTOWANIE

Margarynę, mąkę, cukier puder i migdały umieść w malakserze lub w misie miksera. Mieszaj do uzyskania konsystencji kruszonki. Możesz również umieścić składniki na stolnicy i siekać nożem do uzyskania kruszonki. Dodaj żółtko i wyrób gładkie ciasto. Stolnicę podsyp mąką i z kawałków ciasta formuj cienkie wałeczki formując rogaliki. Układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w nagrzanym piekarniku do temperatury 170 stopni ok. 15 min. na rumiany kolor. Wystudzone rogaliki zdejmij z blaszki i posyp cukrem pudrem. 

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO