Lista zakupów

edytuj produkt

zapisz
Kruche ciasteczka na gotowanych żółtkach

Liczba porcji: ok. 30-40 sztuk
Czas przygotowania: 
ok. 1,5 h

SKŁADNIKI

  • 250 g mąki pszennej
  • 60g cukru pudru
  • 3 gotowane żółtka
  • 200 g zimnego masła

PRZYGOTOWANIE

Składniki na ciastka umieść na stolnicy (masło pokrój na mniejsze kawałki). Zagnieć całość na gładkie, elastyczne ciasto. Zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na ok. 1h. Po tym czasie rozwałkuj ciasto na grubość ok. 3 mm podsypując niewielką ilością mąki i wykrawaj ciasteczka ulubioną foremką. Układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w nagrzanym do 180 stopni C piekarniku ok. 8 -9 minut. Po wypieczeniu studź na kratce. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO