Gofry maślane z jogurtem i owocami

Czas przygotowania: 30 minut
Liczba porcji: 7-8 gofrów

SKŁADNIKI

Ciasto

  • 250 g mąki pszennej Gracja
  • szczypta sody Bolinero
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • łyżka cukru waniliowego
  • łyżka cukru zwykłego
  • 2 jajka o rozmiarze M
  • 120 ml roztopionego masła Extra Miletto
  • 330 ml pełnotłustego mleka

Dodatkowo

  • jogurt naturalny Miletto
  • świeże owoce, bakalie, bezy lub cukier puder

PRZYGOTOWANIE

Mąkę przesiej do miski. Dodaj sodę, proszek do pieczenia, sól, cukier waniliowy, cukier zwykły i wymieszaj. W osobnej misce roztrzep rózgą kuchenną mokre składniki: jajka, masło oraz mleko. Wlej płyn do suchych składników i wymieszaj do połączenia rózgą kuchenną lub mikserem na wolnych obrotach.
Gofry smaż je na złoty kolor w rozgrzanej gofrownicy przez czas podany w instrukcji sprzętu. Podawaj z „kleksem” jogurtu naturalnego Miletto z owocami, bezami lub bakaliami. Możesz również oprószyć samym cukrem pudrem.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO