Bananowe placuszki

Kategoria: deser

Czas przygotowania: ok. 15 min
Liczba porcji: 9 sztuk

SKŁADNIKI

Kokosowa panna cotta

  • 170 g mąki pszennej Gracja
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • łyżka cukru pudru
  • jajko
  • szklanka maślanki
  • 25 g masła extra Miletto
  • 150 g banana (ok. 1,5 banana)

Dodatkowo

  • syrop klonowy Premieur
  • sezam/orzechy
  • banan

  placuszki-bananowe.jpg

PRZYGOTOWANIE

Do naczynia przesiej mąkę, wsyp cukier, proszek do pieczenia i wymieszaj. W osobnym naczyniu wymieszaj mokre składniki: jajko, maślankę, roztopione masło oraz pokrojonego w kostkę banana. Składniki mokre przelej do suchych i wymieszaj.

Smaż na patelni z nieprzywierającą powłoką na minimalnej ilości oleju, aż do uzyskania jasnobrązowego koloru. Podawaj z syropem klonowym, sezamem/orzechami i udekoruj kawałkami banana.

NETTO ŻYCZY SMACZNEGO!

Gazetka NETTO